IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефовете на Qualcomm и Apple също ще се изправят пред съда

Те ще са свидетели в рамките на съдебната битка между двете компании

12:36 | 29.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Изслушванията, свързани със съдебната битка между Apple и Qualcomm ще започнат следващия месец в Сан Диего, а в тях ще се включат i главните изпълнителни директори на компаниите Тим Кук и Стивън Маленкопф, пише Bloomberg.

Изпълнителните директори са сред групата директори и инженери, които се очаква да бъдат изслушани, сочи документ, подаден във федералния съд.

Очаква се Кук да коментира бизнес стратегията на Apple, финансовото представяне и споразуменията с други технологични компании, както и други въпроси, разкриват документите.

Съдебното заседание, което ще започне на 15 април, може да бъде решаващо за продължаващата вече две години битка между технологичните компании. Apple оспорва практиките за лицензиране на патенти от страна на Qualcomm, докато Qualcomm се опитва да си възстанови плащанията, които смята, че трябва да получи от Apple и нейните азиатски поддоставчици и които са спрели през 2017 г.

Свидетелите от страна на Apple може да включват Боб Мансфийлд, бивш ръководител на хардуерния бизнес, Джеф Уилямс, главен оперативен директор, Фил Шилер, ръководител на маркетинга, и Брус Сюъл, бивш главен юрист.

От страната на Qualcomm се очакват президентът Кристиано Амон и съоснователят Ървин Джейкъбс. Пред съда ще се явят и директорите на азиатски производители, включително на Foxconn, и на други производители на смартфони като Samsung Electronics.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още