IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tencent уволни над 100 служители и сложи 37 фирми в черния си списък

Гигантът продължава мащабната си антикорупционна кампания

21:00 | 03.02.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Yan Cong/Bloomberg</em></p>

Снимка: Yan Cong/Bloomberg

Tencent Holdings обяви, че е поставила в черния си списък 37 компании, благодарение на което блокира възможността за бъдещи договори с тях. Освен това разкри, че е уволнила над 100 служители заради присвоявания и подкупи, предава Ройтерс.

Tencent, най-голямата китайска компания в областта на социалните мрежи и видео игрите, написа в публикация в социална мрежа, че е предала информация на властите за 40 служители, откакто е започнала антикорупционната си компания през четвъртото тримесечие на 2019 г.

В единия от случаите служител в подразделението за издаване на игри е търсил облаги от външни страни и е получавал подкупи от тях, обяви Tencent.

През последните няколко години китайските технологични компании заложиха на повече разследвания за корупция, докато оценките и имиджът им в страната се повишиха след местния технологичен бум.

Арестът на един от висшите мениджъри на Alibaba Group Holding през 2018 показа, че дългодишните усилия срещу корупцията, ръководени от президента Си Дзинпин, няма да подминат и онлайн гигантите в страната.

Ян Уейдун, президент на видео стрийминг услугата на Alibaba Youkou, се оттегли от поста си преди да получи присъда от 7 години затвор.

След това китайските технологични компани започнаха регулярно да обявяват новини за своите антикорупционни мерки.

Сега Tencent заяви, че ще продължи с политиката си на „нулева толерантност“ към неетичното поведение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още