IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber подсказа, че превозите ѝ започват да се възстановяват

С вдигането на блокадите споделените пътувания започват плавно да се повишават

12:03 | 04.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Jason Alden/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Uber Technologies разкри, че заявките ѝ за превози значително нарастват, но все още са много по-ниски от нивата от миналата година. Това се случва, след като редица държави започнаха да вдигат ограниченията, наложени за овладяване разпространението на Covid-19, предава Ройтерс.

Заявките за пътувания сега са със 70% надолу спрямо тези година по-рано. През април това понижение беше с 80%, обяви главният изпълнителен директор Дара Косровшахи по време на конференция с анализатори от Bank of America.

По думите му бизнесът с превози се подобрява с всяка седмица. Косровшахи допълва, че скокът в поръчките на храна за вкъщи към Uber Eats, записан през първото тримесечие, не показва никакви сигнали за забавяне през май, което намалява притесненията на инвеститорите, които смятаха, че тази тенденция ще се наблюдава само по време на пандемията.

Превозите в Хонконг, който е един от най-успешните градове в глобален мащаб в овладяването на коронавирусната епидемия, са се възстановили с над 80% от дъното, което удариха заради Covid-19, обяви Косровшахи.

Вчера конкурентът Lyft също подсказа за възстановяване на превозите. Той заяви, че заявките в платформата му са нараснали с 26% през май спрямо предходния месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още