IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber се отказа от прогнозата си и отписва 2,2 млрд. долара

Компанията ще обяви финансовите си резултати в началото на май

10:32 | 17.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Jason Alden/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Американската компания Uber Technologies обяви, че очаква отписване на 2,2 млрд. долара за първото тримесечие заради разпространението на коронавируса. Освен това прогнозира спад на приходите между 17 и 22 млн. долара за тримесечието, предава Ройтерс.

Миналия месец компанията за споделено пътуване обеща 10 млн. безплатни превоза и доставки на храни на здравни работници и хора в нужда по време на периода на блокада, която има за цел да намали разпространението на вируса.

Но Uber оттегли прогнозата си за брутните резервации, коригираните нетни приходи и коригираната EBITDA за 2020 и заяви, че инициативите, започнати отговор на епидемията, включително финансова помощ на шофьорите и доставчиците, ще бъде включени в приходите ѝ за първото и второто тримесечие.

Ето защо Uber очаква спад на приходите за първото тримесечие с около 17 до 22 млн. долара, както и с 60 до 80 млн. долара за второто тримесечие.

Инвестициите на компанията ще са намалени с между 1,9 и 2,2 млрд. долара през първото тримесечие, което завърши на 31 март.

Книжата на Uber записаха около 6,6% ръст по време на следборсовата търговия.

Очаква се на 7 май компанията да обяви финансовия си отчет за първото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още