IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Возняк: Изкуственият интелект и автономните коли няма да отговорят на очакванията

Някога той беше силен поддръжник на идеята, че изкуственият интелект ще се развие бързо до много високо ниво

16:46 | 25.10.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Стив Возняк помогна за началото на революцията на персоналните компютри и остава следен от мнозина технологичен гуру, но съоснователят на Apple смени курса, когато става дума за две технологии, които радикално могат да променят живота около нас през следващите няколко десетилетия, пише CNBC. 

Някога той беше силен поддръжник на изкуствения интелект и самоуправляващите се коли. Днес Возняк твърди, че нито една от тези технологии няма да отговори на очакванията. Абсолютно автономните коли в частност вероятно няма да са готови за работа “докато съм жив”, коментира Возняк на технологична конференция в Лас Вегас тази седмица. 

“Преди няколко години спрях” да вярвам в самоуправляващите се коли и много от обещанията за изкуствения интелект, обясни Возняк, омаловажавайки предишните си прогнози, че компютрите скоро ще станат не само по-умни от хората, но и ще могат да четат емоции и да общуват успешно. 

Във връзка с пазара на електромобили Возняк заяви по време на конференцията JDPower Auto Revolution, че отношението му към Tesla и други превозни средства от този тип, които е притежавал през последните години, варира в крайностите между любовта и омразата. 

Въпреки че Tesla не е само производител, разработващ автономни технологии, той има тенденцията да обещава прекалено много и да показва прекалено малко резултати, посочи Возняк няколко пъти. Въпреки че той все още използва Tesla за пътуване на дълги разстояния, за дневните си пътувания той предпочита своя Chevrolet Bolt EV.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 16 rate down comment 2
дядя Вова
преди 4 години
Новини от бъдещето:- Безпилотна кола, бе спряна от робот полицай. След кратка дискусия се договориха за 0,001 биткойна!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още