IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Единичен запис на Боб Дилън ще бъде предложен на търг

Очаква се той да достигне цена от 1 млн. паунда

17:21 | 06.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Andrew Harrer/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Единичен запис на Боб Дилън се очаква да достигне сумата от 1 млн. паунда, когато бъде предложен на търг на Christie’s, пише BBC на уебсайта си.

Дискът включва нова версия на старата класическа песен „Blowin’ In The Wind”, записана през март 2021 г. с дългогодишния му сътрудник Ти Боун Бърнет. Това е първият нов студиен запис на песента, откакто Дилън я написва през 1962 г.

Единичното издание представлява нов тип запис, който комбинира някои от материалите, използвани в компактдискове и плочи, и обещава по-добро качество на звука, както и издръжливостта на плочите. Записът може да се слуша на обикновен грамофон, а новият формат е описан като „върхът на звука“ от Бенет, който е помогнал за разработването му.

В крайна сметка само един богат фен на Боб Дилън ще се сдобие с новата версия на „Blowin’ In The Wind”. Феновете обаче могат да отидат в Christie’s в Лондон, за да чуят записа, преди да бъде продаден. Там ще бъдат въведени в спокойна стая в аукционната къща, където 10-инчовият диск се взема с копринени ръкавици, преди да бъде поставен върху музикална система за 30 хил. паунда.

За разлика от оригинала, презаписът от 2021 г. включва пълен бенд. Записът е направен на живо в студио, докато Дилън пее.

По думите на Christie’s „това е единственото копие на записа на Боб Дилън от 2021 г..., което някога ще бъде създавано. Никакви други версии на записа няма да бъдат правени в бъдеще, нито пък продавани“.

„Направихме само една, защото гледаме на тази работа като на еквивалента на картина с маслени бои“, коментира Бърнет, който е известен за работата си по „Raising Sand” на Алисън Краус и Робърт Плант, както и със саундтрака на „Големият Лебовски“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още