IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Късното начало на есенно-зимния сезон сви печалбата на Hugo Boss

Като цяло продажбите на групата не отбелязват значителна промяна и са в размер на 710 млн. евро

14:50 | 06.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германската модна марка Hugo Boss очаква значително подобряване на продажбите и печалбата си през четвъртото тримесечие на годината, след като необичайно топлото време през последните три месеца се отрази на резултатите на компанията, съобщава Ройтерс.

Известна със своите елегантни костюми, марката се опитва да привлече повече млади потребители с налагането на по-ежедневни тоалети и спортно облекло, както и със значителното инвестиране в онлайн бизнеса си.

Във вторник компанията обави партньорство с онлайн търговеца на дребно Zalando в опит да подсили дигиталните си продажби, които отбелязват ръст от 38% през третото тримесечие.  

Като цяло продажбите на групата не отбелязват значителна промяна и са в размер на 710 млн. евро, а печалбата преди данъците, лихвите, обезценяването и амортизацията (EBITDA) без еднократните ефекти спада с 12% до 126 млн. евро. И двете стойности не успяват да отговорят на очакванията на анализаторите.

Акциите на Hugo Boss поевтиняват с 0,25% минути преди 14:20 ч. българско време.

Според компанията спадът в печалбата се дължи на понижаване на цените заради забавянето в продажбите на по-скъпите есенни и зимни стоки заради по-дългото лято в Европа, както и заради отрицателни валутни ефекти.

Въпреки това от Hugo Boss посочват, че позитивното развитие на бизнеса през октомври ги кара да очакват възстановяване през четвъртото тримесечие, което и традиционно е най-силно що се отнася до продажби. Компанията също така запази прогнозите си за годишните продажби и печалба.

Според главния изпълнителен директор Марк Лангър компанията ще се завърне към устойчивия ръст през идната година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още