IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск продаде още акции на Tesla за 884 млн. долара

В рамките на втория кръг продажби само тази седмица главният изпълнителен директор е продал 934 091 ценни книжа на компанията

11:36 | 17.12.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Илон Мъск е продал повече от две трети от акциите на Tesla Inc., с които трябва да се раздели, за да спази обещанието да намали дела си в компанията с 10%.

В рамките на втория кръг продажби само тази седмица главният изпълнителен директор е продал 934 091 акции на компанията на стойност над 884 млн. долара, показват регулаторни документи от четвъртък. Продажбата е за плащане на данъци върху упражнени 2,2 млн. опции, съобщава Bloomberg.

Най-богатият човек в света продава, откакто пусна анкета в Twitter в началото на миналия месец за това дали трябва да се раздели с 10% от акциите си в компанията. В същото време той упражнява опции – нещо, което каза, че ще направи към края на годината и за което има план за търговия.

Досега той е продал 12,9 млн. акции за 13,6 млрд. долара, упражнявайки 17 млн. от дериватите. Прагът от 10% представлява около 17 млн. акции, без да се взимат предвид годните за изпълнение опции.

Акциите на Tesla поевтиняха с 25% от последния си пик на 4 ноември. В четвъртък те завършиха борсовата сесия в САЩ надолу с 5% в цената.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още