IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на коли в Китай могат да нараснат повече от очакваното

Китайската асоциация на автомобилните производители обяви, че ревизираната ѝ нагоре прогноза ще бъде публикувана официално през юли

10:45 | 20.06.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Автомобилните производители в Китай могат да се възстановят по-бързо от очакваното тази година, предвид мерките на правителството за стабилизиране търсенето на коли, твърди голяма индустриална група, цитирана от Bloomberg.

Продажбите на превозни средства на най-големия автомобилен пазар в света могат да нараснат с 6,5% през тази година спрямо 2020 г., което е повече от 4-процентния ръст, прогнозиран през януари, твърди Сю Хайдун, заместник-главен инженер от Китайската асоциация на автомобилните производители (CAAM).

Формалната ревизия на целта за продажбите на превозни средства за 2021 г. ще бъде публикувана през юли, коментира още Сю в Шанхай.

Китайското правителство заяви, че ще работи за насърчаване „постоянното увеличаване“ на разходите за автомобили тази година. Това е сигнал, че Пекин иска да подсигури стабилно бъдеще на автомобилния сектор.

Продажбите на нови енергийни превозни средства могат да нараснат с 46% до над 2 млн. бройки през настоящата година, прогнозира Сю, добавяйки, че делът на електромобилите може да достигне 20-25% от общия брой продадени автомобили до 2025 г.

През март премиерът Ли Къцян заяви пред властите, че ще бъдат изградени повече паркинги, зарядни станции и места за смяна на батерии, а системата за рециклиране на батериите се развива с бързо.

Продажбите на пътнически превозни средства могат да се увеличат с 10 на сто тази година, твърди Сю.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още