IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PSA Group и Fiat подготвят споразумение за сливане през следващата седмица

Компаниите бяха заявили, че имат намерение да подпишат сделка преди края на годината

19:40 | 12.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Fiat Chrysler и производителят на Peugeot PSA Group имат за цел да подпишат официално споразумение за сливане през следващата седмица, с което биха поставили началото на четвъртия по големина производител на автомобили в света, съобщават запознати източници, пожелали анонимност пред Bloomberg.

Преговорите между двете компании отбелязват напредък, въпреки че все още има някои нерешени въпроси, посочват още те.

Представители на Fiat и PSA отказаха коментар. Компаниите бяха заявили, че имат намерение да подпишат сделка преди края на годината. След разкриването на плана за сливане конкурентната компания General Motors заведе срещу Fiat  дело за рекет по обвинения за подкуп и корупция. Автомобилният производител нарече обвиненията „безсмислени“.

От своя страна италианските данъчни власти твърдят, че Fiat е подценилa стойността на своя американски бизнес с 5,1 млрд. евро (5,7 млрд. долара) след поетапното му придобиване преди няколко години. От автомобилната компания заявиха, че „категорично“ не са съгласни с казуса, който потенциално би могъл да доведе до облагане данъци в размер на около 1,5 млрд. долара.

Сливането на Fiat и втората по продажба на автомобили компания в Европа – PSA, би създало обединение с регионалнo господство, което може да се превърне в потенциална конкуренция за Volkswagen. Съгласно плана новата компания със седалище в Холандия ще бъде оглавена от главния изпълнителен директор на PSA Карлос Таварес, докато председателят на Fiat Chrysler Джон Елкан ще запази ролята си на председател.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още