IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шансът Германия да остане водещ фактор на световния автомобилен пазар е 50/50

Никой не може да гарантира "вечността" на германската автомобилна индустрия, предупреждава генералният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Дийс

22:01 | 16.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германските производители на автомобили имат само 50% шанс да се задържат като водещи играчи в световната автомобилна индустрия, ако не започнат да се трансформират, за да отговорят на новите регулации, и да адаптират своите вериги за доставки, заяви главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Дийс, цитиран от Ройтерс.

Необходимостта от производството на батерии за електромобили, както и производството на самите електромобили, а не на двигатели с вътрешно горене, и появата на нови геополитически бариери принуждава автомобилните концерни да ускорят дълбоките и наложителни реформи, които представляват екзистенциална заплаха за голяма част от тях. 

„От днешна гледна точка шансовете са вероятно 50 на 50, че германската автомобилна индустрия ще остане в глобалния елит през следващите 10 години“, заяви Дийс.

Натискът от страна на европейските институции за ограничаване на емисиите въглероден диоксид и тези на азотни оксиди сега прерасна в кампания срещу индивидуалната мобилност и срещу колите като цяло, смята директорът на Volkswagen.

“Всички сме свикнали с факта, че имаме процъфтяващи индустриални метрополии около производствените предприятия на германските автомобилни компании и техните доставчици, но никой не може да даде гаранция, че това ще продължи вечно“, предупреди Дийс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още