IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla тества модифицирана версия на Model S с три мотора

На пистата "Лагуна Сека" в Монтерей седанът е успял да развие 129 мили в час

21:30 | 12.09.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската автомобилна компания Tesla се похвали, че е поставила нов рекорд за най-бърз седан с четири врати в „Лагуна Сека“, известната състезателна писта в Монтерей, Калифорния, съобщава CNBC. 

Компанията прави обиколката с нова, прототипна версия на своя електрически седан Model S, снабден с 3 мотора и нова система за задвижване Plaid.

Предишният рекорд за седан с четири врати е поставен от Cadillac CTSV през 2015 г.

Видеото, което Tesla сподели в Twitter, показва шофьор, който прави обиколка на „Лагуна Сека“, достигайки максимална скорост от 129 мили в час. Компанията не разкрива името на човека зад волана, но в следващ туит посочва, че е „член на екипа за разработка“.

Но говорител на компанията, стопанисваща пистата, написа в имейл до CNBC: „Това не е официален рекорд. Официалните рекорди се регистрират само по време на санкционирани събития, когато е налице санкциониращ орган“, добави още той.

От Tesla споделиха, че към момента нямат повече информация за въпросната обиколка.

В крайна сметка новият задвижващ механизъм Plaid ще бъде включен в бъдещите версии на Model S, Model X и Roadster, но не и при Model 3 или Model Y, споделя главният изпълнителен директор Илон Мъск.

Според него механизмът е на около една година от серийно производство и се прилага за Model S, Model X и Roadster, но не Model 3 или Model Y.

„Ще струва повече от нашите настоящи предложения, но по-малко от тези на конкурентите“, добавя още Мъск.

В същото време Нико Росберг, звезда от „Формула 1“, публично предложи услугите си за евентуален тест с видеонаблюдение на модифицирана версия на Model S.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още