IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Водещи германски концерни спират продажбите на някои хибриди в Европа

Модели на Volkswagen, Porsche, BMW и Mercedes-Benz не могат да покрият новите стандарти за проверка

22:52 | 28.09.18 г.
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Водещите германски автомобилни производители обявиха, че спират продажбите на част от своите хибридни модели в Европа заради въвеждането на новите стандарти за тестване на вредните емисии (WLTP).

Според информация на Automotive News Europe, стандартът, който вече няколко plug-in хибридни модела не успяха да покрият, заплашва и други автомобили. Причината за това е прагът на вредните емисии - 50 грама CO2 за километър.

Това означава, че собствениците на автомобилите, които не отговарят на стандарта, няма да могат да се възползват от данъчните облекчения в много европейски държави. Сред спрените модели са VW Passat GTE, VW Golf GTE, Porsche Panamera Sedan и Porsche Cayenne E-hybrid.

На свой ред огт Mercedes-Benz и BMW обявиха, че ще преработят моделите си E-Class Hybrid и 530e sedan, за да могат те да се вместят в ограниченията. Очаква се тези автомобили да бъдат достъпни за продажба след няколко месеца

Говорител на Volkswagen заяви, че и към момента продължават да се провеждат тестове на хибридни модели на марката. От Porsche пък съобщиха, че засега не се приемат поръчки за засегнатите модели, като все пак ще бъдат взети мерки за справянето с проблема.

Още новини от сектора на автомобилите четете в Automedia.bg. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:21 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още