IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо e-tron GT e най-интересната кола на 2021 г.?

10 причини за превъзходството на модела на Audi

13:09 | 26.02.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

2021 ще е доста богата на интригуващи автомобилни премиери: от новия Nissan Z и BMW M3 до GMA T.50, новата суперкола на Гордън Мъри, и японския Aspark Owl, претендиращ да е най-бързата кола в света. Но въпреки това емблематичното британско списание GQ (Gentlemen's Quarterly) посочи именно Audi е-tron GT като най-горещия нов автомобил на годината - независимо, че до края ѝ остават повече от 10 месеца. Нека видим какво отличава този електрически гранд-турър от предишните електромобили на германците - и от всичките му конкуренти на пазара.



Всеки може да размахва показатели от 0 до 100 км/ч, но това Audi е нещо повече - то е съблазнителен и много интелигентен автомобил, писа някогашният водещ на Top Gear Джейсън Барлоу в ревюто си за GQ.
476-те конски сили на стандартната версия са предостатъчни да гарантират истинското усещане за Gran Turismо, със задължителното безгрижно, постигано без никакви усилия ускорение. А RS версията разполага с цели 598 коня, които в режим Overboost могат да стигнат и до 646 к.с.

И защото, все пак, е много бърз автомобил

Ускорението по права линия не е най-важното качество за един класически гранд турър. Но нека не се лъжем, то бе основният маркетингов трик на Tesla Model S. Така че е-tron GT запълва и тази отметка, с 3.3 секунди от 0 до 100 км/ч при RS варианта, и с умопомрачителните 830 Нютонметра максимален въртящ момент.

Вижте целия материал в Automedia.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още