IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google придоби още една сграда в Ню Йорк

8-етажната Milk Building е с площ от малко над 30 хил. кв. м

12:14 | 23.05.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Google не крие плановете си значително да увеличи служителите си в Ню Йорк, като купува и наема имоти, които да поберат още хиляди служители в града. В сряда компанията прибави още един адрес към имотния си портфейл там, съобщава Bloomberg.

Подразделението на Alphabet съобщи, че е финализирало закупуването на осеметажната сграда Milk Building с площ от 30 200 кв. м, включваща офисни и търговски площи, от компанията Jamestown. Сградата е свързана чрез мост с Chelsea Market, която Google купи миналата година от същия продавач за 2,4 млрд. долара. Финансовите параметри на последната трансакция не се разкриват.

„Придобиването ще ни помогне да изпълним краткосрочните си нужди от растеж в Chelsea-Meatpacking, мястото, което наричаме свой дом повече от десет години, като планираме да удвоим присъствието си в Ню Йорк в идните десет години“, казва Уилям Флойд, говорител на Google, в комюнике.

Имотните сделки на Google в Ню Йорк, включително обявените през декември договори за наем за кампуса му в квартал Hudson Square в Ню Йорк, не предизвикват голямо противоречие. За сметка на това Amazon се отказа от план да строи втора централа в Куинс миналата година, след като се натъкна на съпротива от местни ръководители, които не одобриха предоставянето на субсидии за милиарди долара на компанията.

Google съобщи, че планира да заеме три етажа от Milk Building и ще спазва съществуващите договори на наемателите в сградата. Към момента компанията има над 8 хил. служители в Ню Йорк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още