IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow се раздели с 250 пункта в първия ден на седмицата

Американските индекси се озоваха на червено

23:33 | 11.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Американските индекси завършиха търговията в понеделник с понижения, след като инвеститорите следиха нарастващите цени на петрола, икономическите притеснения и очакванията за предстоящия сезон на отчетите за третото тримесечие, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average изтри 250,19 пункта, или 0,7%, достигайки 34 496,06 пункта.

Широкият индекс S&P 500 се понижи с 0,7% до 4361,19 пункта.

Технологичният Nasdaq Composite се раздели с 0,6% до 14 486,20 пункта.

През по-голямата част от деня акциите бяха без особена промяна, но разпродажбите се увеличиха в последния час, благодарение на което индексите се оказаха на червено.

Фючърсите върху американския сорт WTI преминаха 82 долара за барел в пика си за сесията, преди да слязат до 80 долара за барел. Нарастващите цени допълват все по-големите притеснения за инфлацията.

Акциите на енергийните компании записаха най-голям ръст в рамките на борсовия ден, след като цените на петрола се повишиха, но след това последваха движението на пазара.

Осем от 11-те сектора в S&P 500 приключиха сесията в понеделник със спад, а най-зле се представи секторът за комунални услуги.

Междувременно Goldman понижи прогнозата си за растежа на американската икономика. Компанията вече не очаква икономиката на САЩ да нарасне с 4,4% през 2022 г., а с 4%. Прогнозата за 2021 г. беше намалена от 5,7% на 5,6% ръст. Goldman посочва спирането на фискалната подкрепа от Конгреса и по-бавното от очакваното възстановяване на потребителските разходи като причина за корекцията.

Тази седмица големите банки ще дадат начало на сезона на отчетите за третото тримесечие. JPMorgan ще обяви финансовите си резултати в сряда, а Goldman Sachs, Bank of America, Morgan Stanley, Wells Fargo и Citigroup по-късно през седмицата. Очакват се и отчетите на Delta Airlines и Walgreens Boots Alliance.

Инвеститорите ще очакват повече информация за предизвикателствата във веригите на доставките преди започването на празничния сезон за пазаруване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още