IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансирането за кампанията на Бърни Сандърс продължава да расте обещаващо

Кандидатът от демократическата партия приключва годината с най-много дарения от който и да е било кандидат в историята на този етап

16:39 | 02.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Бърни Сандърс. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Бърни Сандърс. Снимка: Ройтерс

Президентската кампания на Бърни Сандърс е успяла да набере 34,5 млн. долара през четвъртото тримесечие на изминалата година, се посочва в изявление, цитирано от Bloomberg. Така по всяка вероятност той ще е претендентът с най-голям бюджет преди първото състезание за избор на кандидат от Демократическата партия.

От кампанията му заявиха в четвъртък, че от февруари насам са били набрани над 96 млн. долара от над 5 млн. индивидуални дарения. Средно отделените суми са по 18 долара и почти никой от донорите на Сандърс не е достигнал федералното ограничение от 2800 долара, което означава, че те биха могли да дарят средства отново.

„Бърни Сандърс приключва годината с най-много дарения от който и да е било кандидат в историята на този етап от президентската кампания“, заяви мениджърът на кампанията му Фаиз Шакир в изявление. „Той доказва всеки ден, че американците от работническата класа са готови и имат желание да финансират изцяло кампания, която застава зад тях и се изправя срещу най-големите корпорации и богатите“, посочва още Шакир.

Сандърс е успял да набере общо 73,7 млн. до тримесечието, завършващо през септември – най-много от всички останали кандидати на Демократическата партия и има разполагаеми средства от около 33,7 млн. долара, показват данни на Center for Responsive Politics. От кампанията на Сандърс не уточниха с колко пари той разполага в момента.

В сряда Сандърс съобщи в имейл до своите привърженици, че неговата кампания има повече донори от тази на Доналд Тръмп. Той също така прогнозира, че ще набере над 1 млрд. долара, ако бъде избран за официален кандидат на партията за президентските избори.

Първичните избори за кандидат на партията трябва да започнат през февруари с вот в Айова на 3-и и Ню Хемпшир на 11-и.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още