IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street се съвземат след вчерашните разпродажби*

Dow успява да възстанови по-голямата част от вчерашната загуба от 320 пункта

18:09 | 05.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Водещите индекси на Wall Street започват сесията във вторник с ръстове, възстановявайки част от понеделнишките загуби заради технологичния сектор, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибавя над 300 пункта (0,9%). От своя страна S&P 500 е напред с 1%, а Nasdaq Composite с 1,1%.

Големите технологични компании днес обръщат тенденция от предходната сесия, радвайки се на силни ръстове. Книжата на Netflix поскъпват с 3,1%, тези на Amazon с 1,5%, на Apple с 0,6%, а на Alphabet с 1,2%. Акциите на Facebook също поскъпват с 1,1%, след като изтриха 5% от стойността си в понеделник на фона на разкрития за работата на социалната мрежа и срив на платформата, който я извади от строя часове наред.

В енергийния сектор също са налице повишения на фона на все така растящата цена на петрола. Фючърсите върху двата водещи сорта поскъпват с по 1,7% до съответно 78,91 долара за барел за американския сорт WTI и 82,64 долара за барел за сорта Брент.

Книжата на Exxon Mobil поскъпват с 1,6%, а тези на ConocoPhillips с 1,7%. При тези на Chevron увеличението е от 2,8%.

Златото обаче поевтинява във вторник с близо процент до 1750,1 долара за тройунция.

В понеделник Nasdaq се раздели с 2,1% и отчете шеста поредна отрицателна сесия на фона на завишената доходност по американските държавни ценни книжа. Dow се раздели с над 300 пункта, а S&P 500 с 1,3%.

Технологиите са най-зле представящият се сектор за месеца, тъй като високата доходност кара инвеститорите да се отказват от високо оценяваните акции, защото прави бъдещата им печалба по-малко привлекателна.

Във вторник доходността по 10-годишните американски облигации продължава да расте, достигайки равнище от 1,527%.

В същото време доларовият индекс също отново поема нагоре с ръст от 0,2% до 94,02 пункта.

Пазарът изпрати бурен септември, като ефект основно оказаха страховете за инфлацията, забавянето на растежа и растящите лихви. За месеца S&P 500 е надолу с 4,8%, изпращайки най-лошото си месечно представяне от март 2020 г. и слагайки край на 7-месечна печеливша серия. Към момента измерителят е на 5,4% от абсолютния си връх, достигнат в началото на септември, но все още е напред с 14,5% за годината.

*Информацията е актуална към 17:15 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:19 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още