IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Водещите индекси на Wall Street отбелязват ръстове след отчета на Microsoft*

Инвеститорите ще следят за сигнали кога и с колко ще повиши Фед лихвените проценти

18:10 | 26.01.22 г.
<p>
	<em>Снимка:<em> Michael Nagle/Bloomberg</em></em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Основните щатски индекси на Wall Street се възстановяват в сряда след силен финансов отчет на Microsoft, докато инвеститорите очакват решението на Федералния резерв, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отбелязва ръст от 0,48%, или 165,08 пункта, до 34 462,81 пункта.

Широкият измерител S&P 500 нараства с 1,07%, или 46,77 пункта, до 4403,97 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite добавя 1,82%, или 246,13 пункта, достигайки ниво от 13 785,42 пункта.

Акциите на Microsoft поскъпват с 3,82%, след като компанията публикува финансов отчет с по-добри резултати от очакваните.

Покачването на цената на акциите на компанията е последвано от поскъпване на акциите на други технологични гиганти като Apple, Amazon, Netflix and Nvidia. Ценните книжа на Tesla поскъпват с 3,86 на сто. Производителят на електромобили ще публикува финансовия си отчет след края на търговската сесия в сряда.

Най-голям ръст в индекса S&P 500 отбелязват книжата на американската компания Corning, които поскъпват с 13,60%, след като данните за приходите и печалбата на производителя на керамика и стъкларски изделия през последното тримесечие на 2021 г. надминаха очакванията на Wall Street.

Акциите на Boeing изтриват над 2% от капитализацията си, след като компанията отбеляза положителен паричен поток за пръв път от 2019 г. насам, но разходите по програмата Dreamliner продължават да се трупат. В сряда на производителя на самолети му бе наложена и предварителна такса поради забавянето по програмата.

По-късно днес се очаква Федералният резерв на САЩ да приключи двудневното си заседание.

След като банката обяви решението за паричната си политика, гуверньорът на Фед Джером Пауъл ще изнесе пресконференция. Очакванията са финансовата институция да не предприеме промени по паричната си политика. Инвеститорите обаче ще следят за сигнали кога и с колко ще повиши Фед лихвените проценти, както и кога банката ще прекрати паричните помощи, въведени заради пандемията.

"Прибързано е да помислим, че скорошната волатилност и слабост ще накарат Фед да мигне (да промени наратива)“, написа в своя бележка главният инвестиционен стратег в Charles Schwab Лиз Анн Сондърс.

Водещите индекси на Wall Street се възстановяват след волатилната търговия в предходните дни. Във вторник основните индекси приключиха редовната търговия на червено в поредна бурна сесия преди решението на Фед.

„Намираме се в режим на затягане. Доходността върху облигациите ще се покачи, заедно с волатилността“, каза Рик Райдър от BlackRock.

Доходността върху щатските ценни книжа нарасна рязко в началото на годината поради очаквания за затягане на паричната политика на Фед. Доходността върху бенчмарка от 10-годишните облигации достигна нива от около 1,77% в сряда.

И трите водещи индекса са на негативна територия през януари. Показателят Nasdaq се намира на територията на корекция, отбелязвайки спад от 14% спрямо най-високата си дневна стойност.

*Към 17:31 българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още