IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook е най-голямата тревога сред компаниите от FAANG

Голяма част от неволите на социалната мрежа, свързани с доверието, са фокусирани около главният оперативен директор Шерил Сандбърг

18:06 | 24.12.18 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Facebook представлява най-голяма тревога сред компаниите от групата FAANG – технологичните гиганти Facebook, Amazon, Apple, Netflix и Alphabet.

Това мнение изрази Рей Уан, анализатор и основател на Constellation Research в интервю за CNBC.

„Дигиталната икономика работи с доверие, а те разрушиха това доверие на толкова много нива“, заяви той.

По думите на експерта голяма част от неволите на социалната мрежа, свързани с доверието, са фокусирани около главният оперативен директор Шерил Сандбърг, след като в. New York Times свърза в средата на ноември проблемите на компанията с нейното управление.

На въпрос за това дали е възможно Сандбърг да напусне моста Уан посочи, че подобни твърдения се намират в категорията „слухове“.

„Смятам, че е необходимо да има някакъв вид промяна на управлението или да бъде назначен някой, на когото пазарът има доверие да се погрижи за тези проблеми и да се заеме с въпросите за личните данни и киберсигурността категорично, както това днес не е направено“, посочи още той.

Коментирайки друг технологичен гигант от Силициевата долина, Уан заяви, че Apple е допуснала грешка при определянето на цените си. Това важи особено силно в Индия, където компанията поиска по-високи цени на своите продукти и в резултат на това „изпусна целия пазар“.

Експертът също така допълни, че сред другите пропуски на Apple е и това, че виртуалният асистент Siri „все още не работи“, компанията няма нищо в замяна на милионите, похарчени за своето приложение за карти, като налице са проблеми и с Apple Watch и функцията ECG.

Уан не пропусна и да отбележи, че продължаващият конфликт между САЩ и Китай също допълнително ще окаже ефект върху представянето на компанията.

Въпреки това той остана оптимист бъдещето на Apple отвъд краткосрочните й затруднения.

„Като цяло те се справят добре с преминаването от приходи от продукти към приходи от услуги, и смятам, че това ще им е отплати в дългосрочен план“, посочи той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:44 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 1
red6
преди 5 години
Толкова явно и разбираш. Светът може без криптаци, даже и без пари сигурно ще може. Ама стъпка назад в пренос и обработка на информация е немислим. Няма какво да обяснявам на хора, дето си мислят, че ФБ, Гугъл и ябълката са 2 сайта и един производител на телефони. Няма да пребъдете в 21ви век с мислене от 19ти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 13 rate down comment 1
BobbyM
преди 5 години
ФБ е един балон без стойност. Базата му е хора бълващи безмислено съдържание което скоро ще бъде отчетено от пазара.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 4
red6
преди 5 години
Гений! Криптаците били добра инвестиция, хи-тек компаниите балон. Пълна шизофрения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 4
ABBA
преди 5 години
Facebook е най-голямата тревога....Дооооо всички преститутки, диванни аналлизатори, грантаджии и всякая ***:ФейсФук им била тревогата!А че зверски са убили руски гражданин в занданите на нацистка Украйна заради флаг на непризнатите разбунтували се републики - префинена Европа, нагла Америка и техните пудели аааабсолютно не искат да забележат!Алооооуу, права на човека, свобода, равенство, братство, евроггейски и евроатланитчески ценности !?!? Или те са сам за пееедали и цър'рни н'нигъри!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още