IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook премахна част от рекламите на Тръмп

По думите на социалната мрежа те нарушават политиките за намеса в националното преброяване в САЩ

16:13 | 06.03.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Stefani Reynolds/Bloomberg</em></p>

Снимка: Stefani Reynolds/Bloomberg

Facebook премахна част от рекламите от кампанията на Доналд Тръмп, свързани с преброяване, посочвайки, че те нарушават политиките на компанията, които имат за цел да предотвратят дезинформацията и друга намеса в националното преброяване през 2020 г., което ще се проведе онлайн следващата седмица, пише Wall Street Journal.

Рекламите, които са били пуснати в социалната мрежа тази седмица, са включва проучване, а след това са насочвали потребителите към уебсайт за набиране на средства в подкрепа на кампанията на Тръмп. „Информацията, която събираме от това проучване, ще ни помогне да изработим стратегиите ни за ВАШИЯ КОНГРЕСЕН РАЙОН“, посочват рекламите.

Социалната мрежа обяви, че за първи път премахва реклами на Тръмп за нарушаване на политиката заради намеса в преброяването по области за представители в Конгреса на САЩ.

„Съществуват политики за предотвратяване объркване около преброяването в САЩ и това е пример за прилагането им“, коментира говорител на Facebook.

Рекламите са платени от Trump Make America Great Again Committee, съвместен комитет за набиране на средства на Доналд Тръмп във връзка с кампанията и Националния републикански комитет

Facebook и други социални мрежи са обект на критики за начина, по който управляват политическите реклами с цел превенция на дезинформацията в годината на президентските избори, особено около преброяването.

Преброяването, което ще даде точната бройка на населението и разпределението на местата в Конгреса, се провежда веднъж на десетилетие. Това през 2020 г. ще бъде първото, при което повечето американци са помолени да отговорят онлайн, което поставя нови предизвикателства, свързани със сигурността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 2
julian12
преди 4 години
Поредният *** коментар на видинския мааангал
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
khao
преди 4 години
да не забравяме че любимия ти китеник стана президент заради фейсбук !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 6
Императорът
преди 4 години
Фейсбук отдавна е една престъпна опрганизация, нарушаваща свещената свобода на словото. На мен преди 3 дни ми изтриха десетки политически неудобни коментари с обвинение в "спам" (макар да бяха добре издържани и обосновани) - относно причината за апатията на управляващите да договорят по-ниски цени на природния газ, а вчера ме бамнаха за пореден път за някакъв стар пост по обвинение в "омраза", макар в него да нямаше нито расизъм, нито сексизъм, нито нещо подобно.Долу Ръбестата глава !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още