IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съоснователят на Pinterest Евън Шарп напуска компанията

Той ще се присъедини към компанията на бившия директор по дизайна на Apple Джони Айв

12:09 | 14.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Съоснователят на Pinterest Евън Шарп се оттегля от компанията и планира да се присъедини към LoveFrom, компания за дизайн, основана от бившия директор на Apple Джони Айв, пише Bloomberg.

Шарп е директор по дизайна и творчески директор, както и съосновател на Pinterest. Той е член на борда на директорите на компанията. Задачата му е да съблюдава продуктовия екип и този по дизайна от 2011 г., сочат документи на компанията, подадени до регулаторите. Освен това Шарп притежава дял от Pinterest, което му дава около 6% контрол над гласовете.

„Както можете да си представите, това е трудно решение за мен. Каква работа ще може да се конкурира с управлението на Pinterest? Никоя“, пише Шарп в писмо до служителите, разгледано от Bloomberg. „Но когато се замисля за това как да създам живот, който обичам, едно нещо ми е ясно: наистина, наистина искам да се развия като дизайнер и човек, изграждащ продукти“.

Шарп стои зад дизайна и изграждането на оригиналния Pinterest. Той съблюдава и продуктовото преживяване в платформата.

Шарп ще продължи да бъде част от борда на Pinterest и ще заеме нова роля на съветник на компанията по стратегията, продуктите, дизайна, бранда и културата, обяви Pinterest в уебсайта си.

Pinterest, която стана публична през април 2019 г., спечели от пандемията, тъй като хората бяха затворени у дома и се насочиха към онлайн занимания. Цената на акциите ѝ достигна исторически връх през февруари, но след това спадна с повече от 43%, като в сряда приключи сесията на ниво от 51,57 долара. Причина за това понижение е забавянето на потреблението на сайта заради отслабването на пандемията.

Оттеглянето на Шарп се случва в трудно време за Pinterest, която е изправена пред няколко обвинения от бивши служители, че компанията е дискриминирала служителки. Pinterest плати 20 млн. долара, за да прекрати дело за полова дискриминация, заведено от бившия главен оперативен директор Франсоаз Бруер миналия декември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:48 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още