IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter тества функция за създаване на общности

Целта е хора с общи интереси да намерят място за споделяне

15:34 | 09.09.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Twitter обяви, че тества нова функция, наречена Communities (от англ. общности – бел. ред.), която ще позволи на потребители да обсъждат конкретни теми с други, които споделят същия интерес, пише CNBC.

Потребителите, които се присъединят към общност, ще могат да туитват до другите в нея, а не до всичките си последователи, а тези, които ще имат право да отговарят на туитове в общността, ще са останалите нейни членове. Новата функция е подобна на групите във Facebook, сървърите в Discord и общностите в Reddit.

За разлика от конкурентите на Twitter, всички туитове в Communities ще са публични. Това означава, че потребителите, които не членуват в общностите, ще могат да четат в тях, да цитират туитове и да сигнализират за проблемно поведение.

Първите Twitter Communities са фокусирани върху кучета, времето, маратонки, грижа за кожата и астрология, обяви компанията. Общностите ще имат модератори, които могат да канят други потребители на Twitter в групите си. В началото създаването на Communities ще е ограничено, но Twitter твърди, че ще позволи на повече хора да създават такива през следващите месеци.

Социалната мрежа подсказа за тази функция още през февруари по време на годишния си ден за среща с анализаторите. Новата функция е част от стратегията на Twitter за пускане на повече опции, в опит да увеличи базата си от 315 млн. монетизируеми дневно активни потребители и да достигне 7,5 млрд. долара годишни приходи до края на 2023 г.

Като част от тези усилия миналата седмица Twitter пусна Super Follows – функция, която позволява на определени потребители да таксуват други за достъп до тяхно съдържание, насочено към абонати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още