IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber: Готови сме да ползваме технологии за самоуправление от конкуренти

Компанията вече говори с трети страни по въпроса

11:48 | 05.03.20 г.
<p>
	Дара Корсовшахи. <em>Снимка:&nbsp;Samyukta Lakshmi/Bloomberg</em></p>

Дара Корсовшахи. Снимка: Samyukta Lakshmi/Bloomberg

Звеното за самоуправление на превозни средства на Uber Technologies е отворено да използва технология от конкуренти в индустрията, обяви главният изпълнителен директор Дара Косровшахи, цитиран от Ройтерс.

"Ако някой от тези конкуренти иска да интегрира технологиите си в нашата платформа, ние ще сме абсолютно отворени за това, стига технологиите им да са достатъчно сигурни“, обясни Косровшахи в рамките на Morgan Stanley 2020 Technology, Media & Telecom Conference в Сан Франциско.

Главният изпълнителен директор обяви, че вече говори с трети страни, но не разкри повече подробности.

Косровшахи допълни, че звеното на Uber – Advanced Technologies Group, има „няколко изключителни структурни предимства“ заради бизнеса със споделени пътувания, включително познания за маршрутите, които генерират най-много приходи.

За разлика от други компании, които работят по напълно автономни коли, Uber се фокусира върху автоматизирането на най-простите и най-печеливши маршрути в градовете.

„Имаме стратегия за комерсиализация, каквато не виждам друг конкурент да има“, обяви Косровшахи.

Някои инвеститори са притеснени за парите, които Uber инвестира в това си звено в момент, в който индустрията разбира, че технологията за автономни коли ще се нуждае от няколкогодишни разработки, за да бъде готова за пътя.

Някои компании също изразиха притесненията си за комерсиалното пускане на технологията. Германският производител на автомобили Daimler AG през ноември постави под въпрос потенциала за генериране на печалба от бъдещите роботаксита.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още