IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иван Михайлов: Достъпът до знания ще стане по-добър и по-бърз

Иновациите сега са ускорителят за икономическите процеси, твърди

17:28 | 26.03.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Достъпът до знания ще стане по-добър и по-бърз. Иновациите сега са ключови за по-бързото рестартиране на икономическите процеси. Те ще бъдат ускорител. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Иван Михайлов, председател на УС на Българска работодателска асоциация "Иновативни технологии" (БРАИТ). Организацият е първоприемникът на Асоциацията на бизнес клъстерите. 

Михайлов подчерта, че е важно сега образованието да подкрепя бизнеса, защото ще има нужда от бързо навлизане на определено знание и много по-голяма гъвкавост. 

"Опитваме са да помагаме с практични решения, но и с идеи как може нещата да се случват по-бързо, така че икономиката първо да се запази и след това да се рестартира", каза още гостът и добави, че БРАИТ обединява над 20 организации. Това са асоциации, сдружения и работодатели, които са в сферата с висока добавена стойност, иновациите и с фокус върху образованието, уточни Михайлов. 

Според него са обединили усилията си в правилен момент. 

„През последните 2 седмици образованието се промени и вече моделът е много различен. Той най-вероятно ще остане такъв в дълъг период от време, защото се доказа, че е възможно прилагане на технологии за съвременно образование“, каза гостът. 

Целия разговор вижте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
doba
преди 4 години
Знанието вече е сред нас чрез Мрежата.Пишеш в търсачката какво те интересува и получаваш информация.Стига да знаеш как да я ползваш...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още