IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Evergrande ще обяви плана си за преструктуриране до края на юли

Чуждестранният дълг на компанията възлиза на 22,7 млрд. долара

08:58 | 23.03.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Китайската Evergrande Group увери инвеститорите, че е напът да изпрати на кредиторите си първоначално предложение за преструктуриране до края на юли и призова за търпение, предава Bloomberg.

Китайската строителна компания поиска от инвеститорите по време на видеоконферентна връзка снощи в Хонконг да не предприемат агресивни действия, за да може да продължи с плана си за всички кредитори, съобщават хора, които са присъствали на разговора. Ръководител на компанията е подчертал, че Evergrande ще се стреми да засили комуникацията с тях, допълниха източниците, пожелали да останат анонимни, тъй като въпросът е от частен характер.

Evergrande и екипът ѝ до момента са в контакт с 89 чуждестранни институции и индивидуални инвеститори, за да обменят мнения с тях, съобщил ръководител на компанията, цитиран от присъствали на разговора хора.

Инвеститорите следят внимателно Evergrande, която е най-задлъжнялата строителна компания в света, след като спря плащанията по доларови облигации през декември и заяви през януари, че цели да публикува първоначален план за преструктуриране през идните шест месеца. Очаква се преструктурирането на дълга на компанията да бъде сред най-големите и най-сложните в историята на Китай.

Evergrande има чуждестранен дълг от 22,7 млрд. долара, включително 3,3 млрд. долара под формата на проект за финансиране и частен дълг, е съобщил официалният представител по време на разговора, цитиран от източниците.

Тази седмица компанията и листнатите в Хонконг нейни подразделения се присъединиха към още няколко китайски строителни компании, които предупредиха, че вероятно няма да спазят крайните срокове за публикуване на одитирани резултати за 2021 г. Отделно подразделението ѝ за имотни услуги съобщи, че проверява как депозити за 2,1 млрд. долара са били използвани като гаранции и са иззети от банки. Представител на компанията е повторил по време на разговора с инвеститорите, че групата и нейните подразделения ще разследват въпроса.

Търговията с акции на Evergrande и двете ѝ листнати подразделения беше спряна в Хонконг от понеделник след съобщение, съдържащо „вътрешна информация“, стана ясно от документ, изпратен до борсата, в който не се посочват повече подробности. Evergrande, от своя страна, заяви, че „драстични промени“ в оперативната среда са се прибавили към одитните ѝ процедури.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още