IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Канада подготвя ултрабърз 5G интернет

Тя планира да направи по-голяма част от спектъра си достъпа от 2020 г.

10:01 | 06.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Архив Ройтерс</p>

Снимка: Архив Ройтерс

Канада обяви, че се подготвя за ултрабърза 5G интернет услуга, слeд като разкри, че планира да направи по-голяма част от 5G спектъра достъпна от следващата година, предава Ройтерс.

Федералното министерство на иновациите издаде документ, подчертаващ промените в търг, който се очаква следващата година, решение за ползване на по-високи честоти от спектъра през 2021 г. и предложение за нови честоти през 2022 г.

"Следващата стъпка от нашия план е да продължим да подобряваме интернет достъпа в по-малките населени места и да позволим своевременното пускане на 5G свързаност, а в същото време да увеличаваме нивата на конкуренция при по-ниски цени за канадците“, коментира министърът на иновациите Навдип Байнс.

Правителството оценява, че 5G безжичните технологии могат да се превърнат в индустрия за 40 млрд. канадски долара (29,8 млрд. долара) в Канада до 2026 г. и инвестира 199 млн. канадски долара за петгодишен период, за да модернизира оборудването си.

Канада все още не е обявила дали ще използва 5G оборудване, предоставено от китайската компания Huawei Technologies.

Съединените щати обвиниха Huawei, че има връзки с китайското правителство и въведоха забрана американската фирма да прави бизнес с американски играчи поради опасения за националната сигурност.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още