IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Revolut започва да предлага банкови услуги в България

Стартъпът вече предлага на своите над 220 000 клиенти в страната защитени депозитни сметки

11:22 | 02.03.21 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg LP</p>

Снимка: Bloomberg LP

От март и българските клиенти на Revolut могат да се възползват от услугите, които компанията може да предоставя благодарение на своя европейски специализиран банков лиценз. Българските потребители, които изберат допълнителните услуги на Revolut Bank, ще имат защитени депозити чрез схемата за гарантиране на депозитите, пояснява компанията.

Българските потребители вече имат възможност да се възползват от допълнителни услуги на Revolut Bank чрез мобилното приложение. 

До момента Revolut има повече от 220 000 клиенти в страната. Финтех компанията е уверена, че депозитните сметки, заедно с широката гама от продукти и услуги ще осигурят на българските потребители повече контрол, добавена стойност и сигурност в сравнение с традиционните банки.

„Създаването на банка в България ще осигури на клиентите ни повече сигурност и увереност и ще ни даде възможност да представим множество нови продукти и услуги в близко бъдеще“, казва Виргилиюс Миркес, главен изпълнителен директор на Revolut Bank.

Стартирана през 2015 г. от Николай Сторонски, Revolut предлага нарастващ брой услуги чрез приложението си, включително предплатена дебитна карта без чуждестранни такси за трансакции, преводи в чуждестранна валута, инструменти за бюджетиране и търговия с криптовалута. Компанията бе оценена на 5,5 милиарда долара в частен кръг за набиране на средства миналата година. 

През изминалата година Revolut откри своя специализирана банка в Полша и Литва и започна да предлага кредитни продукти и в двете страни. Наскоро банковият лиценз беше разширен на още 8 пазара в Централна и Източна Европа, включително Кипър, Естония, Гърция, Латвия, Малта, Румъния, Словакия и Словения. Специализираният банков лиценз позволява на Revolut Bank да предоставя ограничени банкови услуги чрез приложението Revolut, както и редица финансови услуги и продукти, предлагани от други компании от Revolut Group.

Въпреки високите оценки на финтех стартъпите все още има опасения относно устойчивостта на техния бизнес модел. Те трябва да подбиват големите банки по отношение на цената, като същевременно се опитват да гарантират, че осигуряват същото ниво на сигурност на клиентите. Това ще бъде предизвикателство и за Revolut.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 5 rate down comment 0
ПИЧ
преди 3 години
Те банките толкова вдигнаха таксите, че просто няма да е проблем фирми като Revolut да ги конкурират с наполовина по-малки такси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
Bingomatic2
преди 3 години
Аз го активирах преди малко от приложението. Нищо не се промени. Мисля, че го правят заради някакви регулации. Изглежда няма нищо ново от потребителска гледна точка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 2
Bingomatic2
преди 3 години
Супер новина. Само дето не се разбира какви са новите услуги.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 3
20000леваЗАПЛАТА
преди 3 години
На сайта на револют нищо не пише за допълнителни услуги на Revolut Bank. Как се активира тоа и колко струва. Много слаба платена реклама на несъщестуваща оферта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
neon7
преди 3 години
Добра новина .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още