IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

iPhone 7 се продава по-добре от по-новата версия iPhone 8

Ново проучване засилва сигналите, че iPhone 8 не е толкова популярен, колкото предшествениците си

17:49 | 16.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

По-старите модели телефони iPhone 7 на Apple се продават по-добре от последно представените iPhone 8 преди дебюта в началото на ноември на премиум модела iPhone X, заявиха от брокерската къща KeyBanc Capital Markets, позовавайки се на проучвания сред магазините.

Традиционно новите модели на iPhone се продават бързо, а феновете се редят на опашки за последните актуализации. Проучваниятa обаче засилват сигналите, че iPhone 8 не е толкова популярен, колкото предшествениците си.

Много респонденти посочват, че значителна част от клиентите купуват iPhone 7 вместо iPhone 8 предвид липсата на значителни подобрения в новия телефон“, казва анализаторът на KeyBanc Джон Вин в коментар до клиентите си.

Миналия месец Apple представи iPhone 8 и iPhone 8 Plus, които приличат на линията iPhone 7, но имат възможност и за безжично зареждане на батерията.

Докато цената на iPhone 8 започва от 699 долара в САЩ, iPhone 7 се продава за около 549 долара, след като цената бе намалена.

Обратната връзка от магазините показва, че клиентите изчакват да купят iPhone X или да го сравнят, преди да купят iPhone 8“, пише Вин, който е оценен с четири от пет звезди за точността на препоръката си за акциите на Apple от Thomson Reuters StarMine.

Доставките на силно очаквания iPhone X на Apple – произведен от закалено стъкло и с екран без периферия – ще започнат от 3 ноември. Телефонът в чест на 10-годишнината на iPhone започва от 999 долара – най-скъпия смартфон на Apple досега.

Друга причина за слабото представяне на iPhone 8 може би се крие в слабата реклама от страна на американските доставчици, казва Вин.

„Макар че доставчиците продължават да промотират новия iPhone 8, предложенията са много по-скромни в сравнение със старта на iPhone 7 миналата година“, пише той.

KeyBanc е провела проучванията си в САЩ и Обединеното кралство.

Apple не е била открита веднага за коментар. Акциите на компанията се търгуват с повишение от 0,8% до 158,20 долара за брой в предборсовата търговия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още