IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook се похвали с 500 млн. потребители

Само в рамките на две години потребителите на социалната мрежа се увеличават петкратно

21:43 | 21.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Facebook се похвали с 500 млн. потребители

Потребителите на най-популярната социална мрежа в света вече наброяват 500 млн. души в сравнение с 400 млн. през февруари. Това е съобщил главният изпълнителен директор Марк Цукерберг, цитиран от Bloomberg.

Неговото изказване е по повод на новото приложение на Facebook – Facebook Stories, с което потребителите ще могат да споделят опита си в социалната мрежа. Тя стартира през 2004 г., а през 2008 г. измести MySpace като най-голяма социална мрежа в света.

Само допреди две години потребителите на уебсайта наброяват „едва” 100 млн. души. Около 70% от сегашните 500 млн. потребители живеят в страни извън САЩ. Средният Изток, Индия, Индонезия, Малайзия, Сингапур и Бразилия са сред най-бързо развиващите се пазари.

Facebook успя да превъзмогне обвиненията за злоупотреба с лични данни и конкуренцията от страна на компании като Google, за да продължи да увеличава пазарния си дял. Милионите потребители помогнаха на сайта да привлече за рекламодатели редица големи международни компании.

Проучване на медийната компания ZenithOptimedia, публикувано през тази седмица показа, че именно онлайн рекламата ще е сред главните двигатели на растежа на рекламния пазар през тази година.

Преди месец анализатори оцениха броя на потребителите на Facebook на повече от 500 млн. души, но техните оценки бяха потвърдени едва сега от ръководството на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:19 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още