IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Минималният обменен курс на франка към еврото може да стане 1,25, според експерт

Съветник в Швейцарската централна банка смята, че минималният обменен курс би трябвало да бъде на ниво между 1,30 и 1,40

07:44 | 22.09.11 г. 1
Минималният обменен курс на франка към еврото може да стане 1,25, според експерт

Швейцария може да повиши минималния обменен курс на франка към еврото от 1,20 до 1,25, заяви в интервю пред Tages-Anzeiger Ернст Балтеншпрегер, съветник в Швейцарската централна банка, цитиран от Bloomberg.

“Не познавам експерт, който да не е на мнение, е и при минимален обменен курс от 1,20 валутата ни продължава да бъде надценена”, коментира Балтеншпрегер. Според него фундаменталните данни сочат, че минималният обменен курс би трябвало да бъде между 1,30 и 1,40.

Швейцарската централна банка обяви в началото на септември, че няма да толерира по-нисък минимален обменен курс от 1,20 швейцарски франка за едно евро. Това е поредният опит на институцията да отслаби националната валута на страната, тъй като скъпият франк е заплаха за износителите и за икономиката на Швейцария.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
mos70
преди 12 години
(Не познавам експерт, който да не е на мнение, е и при минимален обменен курс от 1,20 валутата ни продължава да бъде надценена, коментира Балтеншпрегер. Според него фундаменталните данни сочат, че минималният обменен курс би трябвало да бъде между 1,30 и 1,40.)От кога го коментирам това, че реалния курс, отразяващ съотношението на икономиките на ЕС и Швейцария е минимум 1.35-1.4!Вижда се вече, че все повече капацитети проумяват, че е крайно време да се ограничи спекулата, довела до сегашната глобална криза, и съм убеден, че всичко ще се успокои и ще се върне в нормалното русло. Цената на един актив (валута или акция) трябва да отговаря в максимална степен на икономиката на страната! Не трябва да се допуска лакомията на банките(които са другият виновник за кризата), както и на шайка разбойници като Сорос, да излизат извън логиката на фундамента!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още