IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford с опит за рекорд на Гинес в България

Компанията иска да организира най-многобройния парад от автомобили

07:37 | 20.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ford</em></p>

Снимка: Ford

Българското представителство на Ford се е заело със смелата инициатива да постави световен рекорд на Гинес в България. Той ще бъде за най-дълъг парад от автомобили Ford, като опитът е насрочен за 4 юни тази година.

Целта е да се съберат около 1000 автомобила Ford, които да изминат 3,2 км в колона. Това според информацията ще бъде достатъчно за нов рекорд на Гинес. Настоящото най-добро постижение е 829 коли и е поставено в САЩ през 2014 г.

Опитът за български рекорд ще се проведе на Северна скоростна тангента на Околовръстния път в София с вход от бул. „Ботевградско шосе“ от 9 часа сутринта. В събитието могат да вземат участие всякакви автомобили Ford - както нови, така и стари. За да се заяви участие, трябва да се попълни регистрационната форма на сайта на компанията.

"Всички ние имаме шанса да станем част от нещо голямо, значимо и вдъхновяващо. Имаме възможността да участваме в световен рекорд на Гинес поне веднъж в живота си", споделят от компанията и уточняват, че са подготвили множество награди и изненади за участниците.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още