IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mercedes-Benz е готов с два нови модела

До месеци ще видим третото поколение на CLS и нов спортен седан

17:15 | 16.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията Mercedes-Benz готви две предстоящи премиери на свои модели в близките месеци, информира Automedia.bg. Първата от тях ще е на третото поколение на седана CLS, а втората – на седан с 4 врати, в чоято основа ще бъде купето AMG GT, съобщава Motor1.

Новият Mercedes-Benz CLS ще се появи пред публика по време на автосалона в Лос Анжелис през ноември, като ще бъде показана неговата хибридна модификация. Тя ще разчита на бензинов двигател с 6 цилиндъра и електромотор. В основата на модела е новата E-Class, като в компанията се отказват от версията Shooting Brake (комби).

Седанът с 4 врати на базата на купето AMG GT на свой ред ще бъде показан пред публика на автосалона в Детройт през януари. Серийното производство ще стартира веднага след това, а дизайнът на автомобила ще повтаря напълно показания тази пролет в Женева концептуален модел.

Автомобилът ще бъде изграден на платформата MRA, която в момента се използва за моделите C63, E63 и S63 AMG. Заради намаляване на теглото по-голяма част от конструкцията ще бъде направена от алуминий и високоякостна стомана.

Техническите характеристики на модела се държат в тайна, но според неофициална информация той ще получи 4,0-литров V8. Мощността на двигателя ще е около 600 к.с. Не се изключва и появата на хибридна модификация.

Прототипът, показан в Женева, бе оборудван с хибриден агретат, в който влизаха 4,0-литров бензинов V8 и електромотор. Съвкупната мощност превишава 800 к.с., като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3 секунди. Концептът получи и автоматична скоростна кутия Speedshift MCT и перенастроено окачване.

Още новини за автомобили четете на Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още