IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Enel изгради най-голямата система за съхранение на енергия в Ню Йорк

Проектът Gateway Center е с капацитет от 16,4 мегаватчаса и до момента е доставил към местната мрежа над 100 мегаватчаса натрупана електроенергия

22:45 | 09.12.19 г. 17
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Италианската енергийна компания Enel е инсталирала най-голямата система за съхранение на енергия в Ню Йорк, която ще помогне на района Бруклин да покрие търсенето на електроенергия, когато то достигне пикови стойности, съобщава Ройтерс. 

Очаква се нуждата от системи за енергийно съхранение да нараства бързо, като се има предвид възходът на възобновяемата енергия, която играе все по-важна роля при захранването на мрежата.

Ню Йорк се стреми да инсталира системи за съхранение с капацитет от 3000 мегавата до 2030 г., с което цели да ускори трансформирането на мрежата към по-устойчиви и чисти източници.

Според Enel инсталираната система с капацитет от 16,4 мегаватчаса ще помогне за редуциране на количествата вредни емисии чрез ограничаване на използването на електроенергия от въглищни централи.

Enel, която е една от най-големите компании за електроснабдяване в Европа и света, заяви, че разработва 4,8-мегаватова литиево-йонна система за съхранение на енергия, в близост до търговски център в източната част на Ню Йорк, заедно с компанията за недвижими имоти Related Companies. Целта е да подпомогне мрежата, когато търсенето достигне пикови стойности.

Системата е проектирана да поддържа мрежата на местната електроразпределителна компания Con Edison, когато търсенето се увеличи до своите най-високи стойности.

По данните на италианското дружество проектът Gateway Center е доставил до момента над 100 мегаватчаса натрупана електроенергия за местната мрежа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 9 rate down comment 3
zelka007
преди 4 години
как ги смяташ тези цифри дето цитираш не знам . това им е генерацията на електричество според техния НЕК ...2019 : https://***.energy-charts.de/energy_pie.htm2016 : https://***.energy-charts.de/energy_pie.htm?year=2016електричеството на цена производител непрекъснато пада , данъците им са високи в немско :)))и цената на мега батериите е около $0,7млн. за мегават , зависи от обслужването и целите за изпълнение . в тези граници е и продължава да спада :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 8 rate down comment 3
zelka007
преди 4 години
хммм ... това им е официалния сайт на агенцията за научни изследвания и развитие на енергетиката на ню-йорк :https://***.nyserda.ny.gov/а това им е една малка част от програмата за офшорен вятър , само виж плановете . батерията е една от стъпките в този план ... а ето и самият план ... пощракай тук там и виж какво са сметнали и предвидили ... вервай ми ще го направят ...https://***.nyserda.ny.gov/All-Programs/Programs/Offshore-Wind/Offshore-Wind-in-New-York-State-Overview/Siting-Offshore-Wind-Facilities
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 13 rate down comment 8
Hahoto
преди 4 години
Германия обяви мисията си да бъде световен лидер в областта на възобновяемата енергия. Германите, непрестанно сочат САЩ, че не правят повече, за да ограничат проблема с глобалното затопляне. Германия обещава да произведе 80% от енергията си от възобновяеми източници до 2050 г. Германският министър на околната среда изчисли, че постигането на тази цел ще струва още 1,3 трилиона долара през следващите двадесет години. Тъй като САЩ консумират седем пъти повече от енергията на Германия, еквивалентната цена за Америка ще бъде над 9 трилиона долара (почти половината от националния дълг). Доколко близо Германия стигна до действително постигане на целта си за икономика на възобновяема енергия? От 2016 г. почти всички (81%) от енергийните нужди на Германия все още се осигуряват от изкопаеми горива (34% нефт, 24% въглища и 23% природен газ). Почти всички тези изкопаеми горива (91%) са внесени. Само 2,1% от енергията на Германия се осигурява от вятъра, а още по-малко (1,2%) се осигурява от слънчевата енергия. Емисиите на въглероден диоксид намаляват с огромните 0,1% (1/1000). Какво ще кажете за разходите? Германците наблюдават 47% увеличение на сметките си за електроенергия от 2006 г., въпреки че вятърът и слънчевата енергия осигуряват едва 3,3% от техните електрически нужди. Наблюдава се също така десетократно увеличение на субсидиите за възобновяема енергия, предоставяни на проблемите на вятърната и слънчевата енергия. Германия плаща огромна цена, без да допринася с нищо в борбата с глобалното затопляне.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 11
vzhekoff
преди 4 години
Още малко по темата за Ню-Йорк.Знаете ли, че ядрената енергия е едва 14% от инсталираната мощност, но е произвела 32% от енергията. ВЕЦ имат 11% от мощността, а са произвели 23% от енергията. И тук внимание !!! Газ и петрол - 54% от мощността и 34% от производството, за вятъра и соларките остават 5% мощност и 5% производство. Това е истината, всичко друго са мокри сънища и вкисната зелева чорба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 16 rate down comment 12
vzhekoff
преди 4 години
Хайде да посмятаме. Ню-Йорк по официални има консумация само на ел. енергия на дневно 443 ГВч, което прави използвана мощност средно 18'500 МВт. Това е абсолютно средно, а пиковото натоварване се движи около 30'000-32'000 МВт, като рекордът е 34'000 МВт. На фона на това една батерия с мощност 16 МВт (и запас от 16 МВч) сами разбирате как изглежда. Не се споменава нищо за цената на това удоволствие. А за да има до 2040г. нулева емисия на СО2, трябва да се закрият И газовите централи. Дори да допуснем, че ще направят 9ГВт офшорна генерация, откъде ще дойдат останалите 9000 за средно потребление, откъде ще дойдат останалите 21'000 за пиково, а до 2035 дали консумацията на енергия няма да е нараснала от 443 ГВЧ (19 ГВт мощност) на 600 ГВч (25ГВт мощност) каквито са прогнозите и то без да се отчита появата на ел. коли ? Това са реалните числа и въпроси, на което вкиснатото зеле няма отговор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 15
Hahoto
преди 4 години
16 мегавата при нужда от 3000, ду.*** да им е яко на нюйоркчани. И тия батерии, за да ги направят що енергия е отишла. Накрая били съкратили СО2 е с колко бре тараланколу, с 0.03 процента и 200 милиона в техния джоб. Богата е зелената измама и много *** ще облажат от нея, дорде дойде време да се опомним и да ги напръскаме с мухозол! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 18
zelka007
преди 4 години
ами лека-полека , навъпреки рижия китеник , хората си гонят green new deal ... поставили са си за цел 9000МВт офшорен вятър до 2035г . искат насериозно да си изпълнят план до 2040г електричество без въглерод ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още