IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България е понижила съществено процента грешки по оперативните програми на ЕС

Страната ни остава сред малкото в ЕС без спряна оперативна програма

20:24 | 27.04.12 г. 2
България е понижила съществено процента грешки по оперативните програми на ЕС

България е понижила съществено процента грешки при изпълнението на оперативните програми на ЕС, като отчетеното ниво е под прага от 2%, съобщи министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев в рамките на работната дискусия на тема "Баланс между контрол и скорост при усвояването на средствата от ЕС".

Страната ни е сред малкото в ЕС, където няма нито една спряна оперативна програма, посочи Дончев.

Специален гост на дискусията беше Кристофър Фелнер, член на Европейския парламент от групата на Европейската народна партия и докладчик за България през 2010 г. по процедурата за освобождаване от отговорност.

Държавите, които заемат първите три места в класацията на допуснати грешки по отношение на разходването на средства от Кохезонния фонд, покриват около 60% от всички грешки в ЕС. Интересно е, че това са страни, които управляват европейски средства още от 70-те години.

На първо място в тази класация е Италия с 31% грешки, следвана от Испания с 18% и Великобритания с 11%, заяви Кристофър Фелнер.

Основната цел за търсене на оптималния баланс между контрол и скорост при усвояването на средствата от ЕС е да се постигне максимално бързо разходване на средствата, без това да доведе до занижаване на контролните дейности или увеличаване процента на грешките, изтъкна Дончев.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:18 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
STRAHO
преди 12 години
Когато и където работят кадърни хора успехите винаги идват. Там където са предпочитани роднини , или свои хора за мениджъри нещата са винаги зле. В института навремето, мой колега бе предпочетен за специализация в Англия само защото често карал ски! Не можах да схвана връзката между целта на специализацията и уменията му на скиор и го възприех като подигравка. Това бе официалния отговор на ръководството за критериите по подбора! Та такава ни е държавата. На избраните мениджерчета им е необходимо още толкова време колкото са "учили" в университета за да се научат да работят. Междувременно чичо, тате или бате, и др., бдят над тях а останалите им плащаме грешките докато влязат в час! Тази статия наистина радва!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още