IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът не намира единна посока след решението на ОПЕК+*

Цената на петрола се движи в низходяща тенденция от юни насам, изтривайки всичките си ръстове, достигнати след руската инвазия в Украйна

10:33 | 06.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Цената на петрола се движи разнопосочно, докато трейдърите продължават да асимилират решението на групата ОПЕК+ за символично намаление на доставките на петрол за октомври и новите блокади в Китай, съобщава Bloomberg.

Международният бенчмарк Брент изтрива от цената си 0,1%, достигайки 95,61 долара за барел. От своя страна фючърсите върху американския сорт WTI прибавят 2,6% до 89,15 долара за барел.

По-рано в понеделник Организацията на страните износителки на петрол и нейните съюзници, включително Русия, договориха скромно съкращение на добива от 100 хил. барела на ден. След изненадващото решение Саудитска Арабия заяви, че групата е склонна да предприеме и допълнителни стъпки за подкрепа на пазара, ако това е необходимо.

Цената на петрола се движи в низходяща тенденция от юни насам, изтривайки всичките си ръстове, достигнати след руската инвазия в Украйна, докато признаците за световно икономическо забавяне, затягане на паричната политика и блокадите в Китай рискуват да намалят търсенето.

Според Уорън Патерсън, ръководител на звеното за суровинни стратегии на ING Groep NV, пазарът ще продължи по всяка вероятност да бъде дикутван от притесненията за търсенето, най-вече предвид блокадите заради коронавируса в Китай.

В допълнение към ограниченията на движението в Чънду, столица на провинция Съчуан, властите наложиха блокади и в части на Гуейян, град от 6 млн. души в планинската провинция Гуейджоу.

*Информацията е актуална към 10:20 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още