IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Уебит Инвестмънт Нетуърк“ пита акционерите си в кои стартъпи да инвестира

Гласуването е насрочено за 4 и 5 март, като обхваща 12 стартиращи компании

14:56 | 19.02.24 г. 2
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„Уебит Инвестмънт Нетуърк“ АД търси мнението на акционерите си за това в кои стартъпи да инвестира. Компанията е насрочила провеждането на съвет на инвеститорите за 4 и 5 март 2024 г., става ясно от съобщение, публикувано на сайта x3news.com.

Право на глас имат всички притежатели на обикновени акции на дружеството към 26 февруари, или седем дни преди гласуването.

Вотът се предвижда да е негативен, т.е. акционерите гласуват против инвестиция в едно или повече дружества, става ясно от поканата на дружеството. За да бъде изключено дадено дружество от кръга допустими инвестиции на компанията, то трябва да събере над 33%, т.е. повече от една трета, от негативния вот.

Гласуването е електронно, като всеки, който има право, може да упражни правото си на глас в рамките на 24 часа считано от 9.30 ч. на 4 март.

Резултатите от гласуването ще бъдат определени до 10 работни дни след провеждането на вота, т.е. до 16 март.

На гласуване ще бъдат подложени 12 компании. Първата е австрийският стартъп Jentis, който е създал платформа за събиране на данни (DCP). В списъка попада и френската компания PlanetWatch, която геймифицира мониторинга на качеството на въздуха, португалската Reflaunt, която предлага на търговците на дребно технология и оперативна поддръжка за ускоряване на техния кръгов преход, френската inHeart, която разработва уеб, AI и клауд базиран софтуер за кардиолози, испанската PayFlow, която предлага мобилно приложение за служители за плащания по всяко време, американската NovoLoop, която е изобретила химическа технология за преобразуване на пластмасови отпадъци след употреба в първите в света химически рециклирани нисковъглеродни еластомери.

В списъка със стартъпи на „Уебит Инвестмънт Нетуърк“ попадат и датската Atlant, която разработва иновативна технология за производство на усъвършенствани материали и електроника за различни индустрии, германската Orora Technologies, която разработва различни решения за климата на базата на непрекъснати топлинни данни от Космоса, аржентинската Nilus, която разработва технология за спасяване на храна от фермери и производители и разпространяването ѝ сред хора с ниски доходи, индонезиската Awan Tunai, която дигитализира офлайн веригата на доставки на бързооборотни стоки в Индонезия чрез специален ERP софтуерен плъгин и интегрирано вградено финансиране, израелската BeeHero, инсталира сензори в кошери с цел събиране на данни за здравето на пчелите, и германската HeyCharge, която предоставя решение за по-евтино зареждане на електромобили.

Досега „Уебит Инвестмънт Нетуърк“ е инвестирало в 4 стартъпа - в базираната в САЩ компания CH4 Global, която произвежда хранителна добавка за добитък с цел намаляване на производството на метан в животновъдството, образователната платформа от Близкия изток iSchool, компанията Elephant in a Box, която разработва иновативен, 100% биоразградим и рециклируем материал за мебелната и строителната индустрия, и в 360 VUZ, която поддържа най-голямата библиотека от 360 градуса видео съдържание в света.

В последната година акциите на „Уебит Инвестмънт Нетуърк“ поевтиняват с над 13%, а пазарната капитализация е малко под 5 млн. лева.

Свързани компании:

Уебит Инвестмънт Нетуърк АД(WIN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:56 | 19.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
khao
преди 2 месеца
хахаха, а шефа и куп клатикурции за кво взимат заплата и бонуси ? :D:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
THE_TRADER
преди 2 месеца
Ако имах хартии тук, след този въпрос бих ги избягал със максимална скорост!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още