IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фокусът на Байдън върху климата игнорира икономическите дисбаланси

Новият президент трябва да направи повече неща, които да подпомогнат работниците

18:19 | 03.02.21 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Работниците бяха буквално на последно място в програмата от 150 думи, която приоритизира задължителното носене на маска, преследва половата дискриминацията и осигурява достъп до „критично разнообразие и приобщаващо обучение“. Затягането на екологичните стандарти, се твърди, би създало „добри синдикализирани работни места“, въпреки че Байдън замрази тръбопровода Keystone XL, който включваше хиляди такива.

Опаковането на несвързани политически приоритети като програми за работни места е двупартийна традиция и винаги би трябвало да бъде подлагана на прост тест: Ако несвързаният приоритет изчезне, дали политиката ще продължи да има икономически ползи? Представете си пробив, който ни позволява да елиминираме всички излишни парникови газове от атмосферата без разходи. Тогава агресивната програма за повишаване на стандартите за емисиите и за промяна на енергийната ни система би изглежда по-скоро излишна, отколкото разумна за работниците. Това не е аргумент срещу борбата с климатичните промени, но е очевиден такъв срещу претенциите, че го правим от името на работниците.

И така, през първата си седмица новата администрацията издаде 36 указа, меморандуми и прокламации - 13 за COVID, 6 за имиграцията, 4 за климата, 4 за расовата справедливост, 2 за половата идентичността, 2 за работниците и 5 други. Във връзка с работниците Байдън разгърна инициативата „Купувай американското” по отношение на федералните обществени поръчки, подобна на тази на Доналд Тръмп, и поръча доклад относно вдигането на минималната заплата за федералните служители и изпълнители до 15 долара на час.

Ако работните места и икономическото ребалансиране бяха основният приоритет на Байдън, първата му седмица би извела на преден план Covid-19 и след това щеше да започне други промени, от които се нуждае нацията. Сега агенциите трябва да изучават федералните политики за обществени поръчки и евентуално да преместят централите си извън Вашингтон. Байдън трябва да опрости процеса на издаване на разрешителни за мащабни инфраструктурни инвестиции, а не да отменя тръбопроводи, да спира лизинга и сондажите за нефт и газ, и да провежда „базов преглед на равнопоставеността във всяка агенция“.

Икономическата реформа би трябвало да доведе до обстойни антитръстови разследвания, подобряване на обучението за заетост и чиракуването, и хуманно, но твърдо прилагане на имиграционното законодателство. Правителството трябва да предприеме мерки срещу китайските имитиращи продукти, заливащи онлайн пазарите.

Amazon вероятно би била по-малко склонна да подкрепи подобни усилия, но те със сигурност биха помогнали много повече на американските семейства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 8 rate down comment 1
дядя Вова
преди 3 години
Гретоооо..Грета Тунберг призовала китайците да спрат да ползват традиционните си пръчици за хранене и така да допринесат за спасяването на стотици дървета. Китайците посъветвали Грета Тунберг да се върне на училище, откъдето ще научи, че пръчиците са от бамбук, а бамбукът е трева, не дърво. И я призовали да спре да се бърше с тоалетна хартия, защото това вече е от дърво!....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
дядя Вова
преди 3 години
Бидон-е, а'пчетата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още