Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Колко трудна ще е 2020 г. за автомобилната индустрия?

Коронавирусът е поредното предизвикателство пред сектора в иначе нелеките времена за него, твърди Калоян Желев

Колко трудна ще е 2020 г. за автомобилната индустрия?

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

2020 г. не е лесна за автомобилната индустрия, а коронавирусът е поредният елемент към тази трудна и сложна картина. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria автомобилният експерт Калоян Желев. 

По думите му прессъобщенията на производителите по повод отмяната на Автомобилния салон в Женева са лишени от блясъка и мажорните тоналности. Този път тонът е обран а коронавирусът е връхната точка на всички тези предизвикателства пред индустрията.

"От една страна Brexit повлия на автомобилния бранш, от друга - исторически новото въглеродно законодателство в Европа, от трета - спадът на китайския пазар дори преди самия коронавирус", допълни Желев.

Той посочи, че в петък е излязло съобщение от Германската асоциация на автомобилната индустрия, чиито първи ранни прогнози за вътрешния автомобилен пазар на страната във връзка с коронавируса са за 6% спад за годината.

Още по темата

"Преките щети са свързани с първите ранни прогнози на Moody's и LMC Automotive за спад от 2,5-4,5% от световното автомобилно производство, което е някъде 3-4 млн. автомобила", посочва Желев.

По думите му на практика в цялата автомобилна индустрия и нейните доставчици господства методът LEAN, предполагащ малки складови личности с оглед на намаляването на материалните запаси.

По темата за сливането на PSA Group и Fiat Chrysler гостът каза, че за да видим първите ранни резултати от едно подобно действие, ще трябва да изчакаме до края на годината. "Те търсят икономии от мащаба, а това става със синергия. Водещата ще е технологията на PSA", подчерта той.

Повече по темата вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

гледано: 3489   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
1 гласа

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Анализи
Коронавирусът прекроява световната автомобилна карта