Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Спадът на технологичните акции натежа и на азиатските пазари

Индексите в региона поеха в различни посоки във вторник

Спадът на технологичните акции натежа и на азиатските пазари

Снимка: Taylor Weidman/Bloomberg

Борсовите индекси в Азиатско-Тихоокеанския регион поеха в различни посоки във вторник, а инвеститорите наблюдаваха движението на технологичните акции в региона след спада на технологичния сектор на Wall Street вчера, предава CNBC.

Пазарите в континенталната част на Китай завършиха сесията със спад. Индексът Shanghai Composite е надолу с 0,17% до ниво от 3636,36 пункта, а Shenzhen Component отбеляза спад от 0,61% до равнище от 15 243,25 пункта. Но в Хонконг индексът Hang Seng се повиши с 1,03% и завърши сесията на ниво от 30 632,64 пункта.

Южнокорейският Kospi се понижи с 0,31% до ниво от 3070,09 пункта. В Австралия S&P/ASX 200 е нагоре с 0,86% и приключи деня на ниво от 6839,20 пункта.

По-широкият индекс MSCI за азиатско-тихоокеанските пазари извън Япония нарасна с 0,36%.

На корпоративния фронт HSBC съобщи във вторник, че печалбата й преди данъци за 2020 г. е намаляла с 34 на сто на годишна база до 8,8 млрд. долара. Тя също така обяви дивидент от 15 цента на акция.

Печалбата на банката е над очакванията на анализаторите за 8,3 млрд. долара за цялата минала година. Книжата на HSBC в Хонконг поскъпнаха с 0,43% във вторник.

Пазарите в Япония бяха затворени заради празник.

Технологичният сектор в Азия отбеляза спад във вторник, като книжата на листнатата в Хонконг Alibaba отписаха 1,2% от стойността си. Цената на акциите на Xiaomi намаля с 3,1%, а тази на Kuaishou се понижи с 5,24%. Книжата на южнокорейската компания LG Electronics поевтиняха с 5,12%, а цената на акциите на Samsung Electronics отбеляза спад от 0,24%.

Това се случва, след  като технологичните акции отвъд Океана регистрираха спадове вчера, като Nasdaq Composite се понижи с 2,46% и завърши сесията на ниво от 13 533,05 пункта. Книжата на големите технологични компании като Apple, Amazon и Microsoft поевтиняха с по поне 2%.

Отново на технологичния фронт Facebook постигна споразумение с австралийското правителство и ще възстанови връзките към новинарски статии в страната, само няколко дни след като ги ограничи.

Цената на петрола се повиши в следобедните часове на азиатската търговия. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент, добиван в Северно море, са нагоре с 1,64% до 66,31 долара за барел. Контрактите върху американския лек суров петрол WTI поскъпнаха с 1,47% до 62,61 долара за барел.

Доларовият индекс, който следи представянето на щатските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, е на ниво от 90,88 пункта.

Японската йена се търгува при курс от 105,13 йени за долар, а австралийският долар се разменя за 0,7905 щатски долара, продължавайки ръстовете си от миналата седмица.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Десислава Попова
Още по темата: Азия азиатски борси

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Азия
Саудитска Арабия екзекутира трима военни за държавна измяна