IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо 360 хил. дружества обявиха доходите си пред НАП

Над 4% е ръстът на приходите, декларирани от фирмите

17:46 | 02.07.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Близо 360 хиляди дружества обявиха доходите си пред НАП до 30 юни т.г., когато изтече крайният срок за деклариране и внасяне на корпоративния данък.

Над 4% е ръстът на приходите, получени от фирмите през 2020 г., като данъкът за довнасяне, след приспадане на направените авансови вноски, е 103 милиона лева повече в сравнение с 2019 г. Дружествата са декларирали с 2,4% по-висока данъчна печалба за 2020 г., която е с 642 млн. лева повече в сравнение с 2019 г., съобщават от Националната агенция за приходите (НАП). 

На 30 юни изтече и срокът за деклариране и внасяне на данъка и окончателните социални и здравни осигурителни вноски за лицата, извършващи дейност като едноличен търговец, както и земеделските стопани, избрали този ред на облагане.

Последният ден на юни е и срокът, в който фирмите декларират и плащат корпоративен данък по чл. 92 и 93 от Закона за корпоративното подоходно облагане, данък върху разходите, данък върху приходите на бюджетните предприятия, данък върху приходите от помощни и спомагателни дейности по смисъла на Закона за хазарта, както и данък върху дейността от опериране на кораби.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още