IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 60 млн. лв. получават общини за инфраструктура и училища до края на годината

Близо 47 млн. лв. ще бъдат вложени за подобряване на общинска инфраструктура

12:36 | 22.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Над 60 млн. лева ще получат общини в страната, след като правителството одобри допълнителни трансфери за 2017 г. на днешното заседание на Министерския съвет.

Предоставят се близо 47 млн. лв. за подобряване на общинска инфраструктура и над 16 млн. лв. за оптимизация на училищната мрежа, съобщават от пресслужбата на кабинета.

Правителството одобри допълнителни трансфери за 2017 г. по бюджетите на редица общини в общ размер на 46,8 млн. лева. Средствата ще се използват приоритетно за ремонт на общинска улична мрежа на територията на различни населени места и за реализиране на инфраструктурни проекти в подкрепа на общинската социална и жилищна среда.

Общините получават и над 16 млн. лв. за оптимизация на училищната мрежа и стимулиране на резултатите в училищата.

С допълнителни трансфери от 12 млн. лв. по бюджетите на общините се осигуряват финансово дейности от Националната програма „Оптимизация на училищната мрежа“. С тях ще бъдат изплатени обезщетения за юли и август 2017 г. при намаляване на числеността на персонала поради промяна в структурата и състава му, както и за обезщетения при прекратяване на трудовите правоотношения. Включени са и обезщетения на персонала при преструктурирането на мрежата чрез закриване или преобразуване на училища, детски градини, общежития и регионални центрове.

На общините са предоставени и близо 4 млн. лева, осигурени от бюджета на МОН, за изплащане на допълнително възнаграждение за постигнати резултати от труда на директорите на общинските детски градини, училища, центрове за подкрепа за личностно развитие и за специална образователна подкрепа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:59 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още