Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Пламен Димитров: Всеки трябва да поиска увеличение на заплатата поне с 10%

Лидерът на КНСБ се застъпи за увеличение с поне 10% на възнагражденията, които получават работниците на пристанището във Варна

Пламен Димитров: Всеки трябва да поиска увеличение на заплатата поне с 10%

Снимка: Архив Ройтерс

Българите трябва да разберат, че всеки трябва да отиде при работодателя си и да поиска увеличение на заплатата поне с 10%, независимо дали е член на синдикат или не.

Още по темата

Това обяви във Варна лидерът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от БТА. Той се срещна с ръководството на пристанището заради стачната готовност, изразена на 22 ноември от синдикални структури в компанията.

След разговора президентът на КНСБ посочи, че въпросът за разделяне на терминалите "Варна Изток" и "Варна Запад" изобщо не стои на дневен ред и никой не трябва да говори за финансова децентрализация.

Тази позиция той ще изрази и пред министъра на транспорта.

“В същото време обаче трябва да се предприемат стъпки, за да се осигури справедливост при заплащането на работещите на двата терминала”, посъветва лидерът на КНСБ. По думите му е редно да се преразгледа начинът на формиране на възнагражденията за отделните категории работници и да се отчита натоварването на двата терминала.

Синдикалистът уточни, че с ръководството на пристанището са проведени разговори за приоритетно увеличение с поне 10% на средствата, които получават работниците на норма. Според него трябва да има и минимум 5% повишение на основните заплати.

“Това означава компанията да осигури около 2 млн. лева допълнително за разходите за персонала”, обясни Димитров.

Президентът на КНСБ каза още, че във Варна тлее напрежение и в общинската фирма "Градски транспорт". Той смята, че е „крайно време градът да има нова транспортна схема и да заработи ефективно системата за заплащане на изминат километър”.

През януари изтича Колективният трудов договор в дружеството, но преговорите по него ще започнат още сега, като искането ни ще е за 10-12% увеличение на заплатите”, коментира Димитров.
 

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

2
 
3
 
1
преди 5 месеца
Не всеки. Само който обича да му показват сpeден пpъcт. Големият ръст на доходите приключи. Кой успял, успял. Останалите да чакат следващия цикъл.

Още от Бюджет и финанси
1 млрд. лв. ще са европейските средства за училища и детски градини до 2020 г.