Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Започва прием на заявления по новата мярка за инвестиции във винарските изби

Над 16,4 млн. лв. годишно през тази и следващата година са предвидени за преоборудване при производството и бутилирането на вино

Започва прием на заявления по новата мярка за инвестиции във винарските изби

Снимка: Investor.bg

От 17 юни до 27 юни се отваря първият прием по новата мярка „Инвестиции в предприятия" от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор за периода 2019-2023 г. (НППЛВС 2019-2023 г.). Бюджетът по мярката за тази и следващата финансова година е над 16,4 млн. лв. годишно, съобщи ДФ „Земеделие“.

Още по темата

Мярката „Инвестиции в предприятия“ има за цел да подобри общите резултати на винарските предприятията, адаптирането им към изискванията на пазара и да повиши тяхната конкурентоспособност.

С инвестициите могат да се изграждат модерни съоръжения за преработка и инфраструктура в избите, като стопаните им могат да кандидатстват за закупуване на машини и оборудване за преработката на грозде, контрол на температурата, бутилиране, етикетиране, опаковане и др.

В програмата са предвидени общо четири мерки – „Популяризиране в трети държави“, „Преструктуриране и конверсия на лозя“, „Инвестиции“ и „Застраховане на продукцията“.

От ДФЗ напомнят, че мерките „Популяризиране в трети държави“ и „Преструктуриране и конверсия на лозя“ вече се прилагат успешно и в рамките на старата програма. Общият бюджет на програмата за петгодишния ѝ период на действие е близо 262 млн. лв.

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Министерството на финансите ще проведе два аукциона на дългови книжа