Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Четвърти опит за продажба на зала „Универсиада“

Определената цена този път от частен съдебен изпълнител е близо 10,5 млн. лв.

Четвърти опит за продажба на зала „Универсиада“

Снимка: Камара на частните съдебни изпълнители

Зала „Универсиада“ на бул. „Шипченски проход“ е обявена за публична продажба за четвърти път, става ясно от съобщение, публикувано на сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители.

Цената, определена от съдебния изпълнител Стоян Якимов, е намалена с още около 1,4 млн. лв. в сравнение с третия опит за продажба през октомври миналата година и сега е близо 10,5 млн. лв. Когато беше обявена за публична продажба за първи път през юни 2018 г., цената на залата беше 15,6 млн. лв. При втория опит за продажба през август същата година цената й беше свалена на 14 млн. лв. Третия път определената цена беше 11,9 млн. лв. И при трите предходни опита обаче не се явиха кандидат-купувачи.

Зала „Универсиада“ е със застроена площ от 4317 кв. м и се състои от три зали, десет кабинета, една радиокабина, една осветителна кабина, три коментаторски кабини и четири съблекални. Има и допълнително пристроена тренировъчна зала на два етажа в югозападния ъгъл на сградата. Зала „Универсиада“ разполага с 2300 места и над 1500 кв. м изложбена площ.

Още по темата
Собственик на залата е „Велдер Билд“ ЕАД, която притежава дружеството „Универсиада“ ЕАД. „Велдер Билд“ има задължения към КТБ в размер на 8,5 млн. лв., става ясно от сайта на фалиралата банка.

„Универсиада“ ЕАД е с внесен капитал от 7,34 млн. лв., показва справка в Търговския регистър. Стойността на самата зала, описана като непарична вноска в капитала на дружеството, е 3,667 млн. лв.

В момента за пазач на имота е определен баскетболният треньор Константин Папазов.

„Велдер Билд“ стана собственик на зала „Универсиада“ през 2009 г. за сумата от 9,5 млн. лв. Преди това тя беше притежание на държавната компания „Национална спортна база“.

Зала „Универсиада“ е построена през 1961 г. за домакинството на София на Световните студентски летни игри и през годините е използвана за спортни срещи, концерти, церемонии, конгреси, изложения.

Наддавателни предложения могат да се правят в канцеларията на Софийския районен съд от 17 ноември до 17 декември, а публичната продан ще се състои на 18 декември. Кандидатите трябва да внесат предварително задатък от 10% от началната цена.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
2
 
1
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Много пари искат, а зали се построиха много в последно време, общо взето който кмет не знае какъв проект с европейско финансиране да напише, пише такъв за спортна зала.

Още от България
Стартиралото ново строителство у нас намалява с близо 19% от началото на 2020 г.