IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вамо АД започва значителни съкращения на персонала

Според непотвърдена информация от работници в дружеството е възможно заводът да бъде закрит

17:32 | 14.03.07 г.
Вамо АД започва значителни съкращения на персонала

Значителни съкращения на персонала в резултат от намаляване на поръчките, получени от клиенти от Турция, ще извърши Вамо АД-Варна се казва в писмо на дружеството до БФБ-София.

В писмото се казва буквално следното: “Съветът на директорите на Вамо АД, задължен от настоящата фактическа обстановка и общата отговорност за добро управление, счита за неотложно предприемането на мерки за преструктуриране на дружеството, включително и за значително съкращение на персонала.

Във връзка с това са започнали процедурите, съгласно изискванията на законодателството и при спазване на Кодекса на труда. Към момента се водят и предвидените в закона консултации със синдикалните организации и представителите на работниците.”

Вамо АД Варна развива дейност по производство на дизелови двигатели, детайли, възли, отливки и инструментална екипировка, научно-проектантска и инвеститорска дейност, маркетинг и търговия.

За 2006 г. нетните приходи от продажби възлизат на 10,7 млн. лв., а дружеството отчита 137 хил. лв. нетна загуба. През 2005 г. нетните приходи са били 10,2 млн. лв., а дружеството е отчело печалба от 0,54 млн. лв.

Ръководството на компанията не беше открито за коментар, тъй като телефоните, обявени в сайта на дружеството, са сменени.

Според непотвърдена информация от източник на Investor.bg, пожелал анонимност, на работниците на Вамо-Варна е обявено, че заводът ще се закрива и те ще бъдат пратени на трудовата борса на няколко етапа.

На 16 януари 2007 г. стана ясно, че Вамо АД е с нови мажоритарни собственици. Българска индустриална и търговска корпорация АД и Секонекс холдинг ООД продават общо 74,99% (612 352 акции) от капитала на варненския производител на дизелови двигатели.

Собствеността бе прехвърлена в седем блокови сделки на цена от 86,22 лв. за акция, или общо 52,8 млн. лв., като купувачи са Велика Турс ЕООД (придобило 8,5% от капитала), Транстрейдинг ЕООД (7,51%), Критие ЕООД (9,47%), Форс Мениджмънт Сървисиз България ЕООД (5,99%), Рема Трейд ООД (8,01%), Дивал 59 ООД (12,51%) и Бизнес парк Запад ЕАД (23%).

Основен актив на Вамо АД са земя и сгради на един от основните варненски булеварди – „Владислав Варненчик“.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още