IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румънският премиер се самоизолира след контакт със заболял от коронавирус

По-рано като предпазна мярка това направи и канадският премиер Джъстин Трюдо, след като съпругата му е дала положителни проби

12:58 | 13.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Служебният премиер на Румъния Лудовик Орбан. <em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Служебният премиер на Румъния Лудовик Орбан. Снимка: БГНЕС

Служебният премиер на Румъния Лудовик Орбан се постави днес в самоизолация, след като е бил в контакт със сенатор, при когото бе потвърдено заразяване с новия коронавирус, предаде DPA.

„Ще се изолирам във Вила Лак 1", каза днес Орбан. Той съобщи още, че няма да отиде на консултациите при президента за новото правителство.

Вчера румънският президент Клаус Йоханис призова за разговори с политическите партии в петък, за да се опита да накара парламента да одобри нов премиер следващата седмица, за да може да се съсредоточи изцяло върху справяне с епидемията от коронавирус. Номинираният за премиер Флорин Ситу се отказа от кандидатурата си да стане премиер по-рано през деня, минути преди насрочен парламентарен вот на доверие, който либералите му се надяваха да загубят, за да предизвикат предсрочни избори.

Така Лудовик Орбан става поредният политически лидер, който влиза в доброволна изолация, след като малко по-рано това направи канадският премиер Джъстин Трюдо. Стъпката той предприе, след като съпругата му е дала положителни проби за коронавируса. От канцеларията на премиера съобщиха, че Софи Трюдо се чувства добре и ще остане в изолация. Джъстин Трюдо е в добро здраве и няма симптоми, но като предпазна мярка ще бъде в изолация за 14 дни, се казва в съобщението, цитирано от Ройтерс.

Новини и анализи по темата за коронавируса може да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още