IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разширяването на Пернишкия въглищен басейн ще бъде преустановено

Общинската служба по земеделие Перник извършва проверка във връзка с уреждане на статута на земите, засегнати от въгледобива

15:58 | 28.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Министерство на енергетиката</em></p>

Снимка: Министерство на енергетиката

Трябва да бъде преустановен напредъкът на минните дейности в земите, засегнати от работата на участък I, хоризонт Север на рудник ОРО на Пернишкия въглищен басейн, заявиха от министерството на енергетиката, което ще изпрати своето предписание до концесионера „Мин индъстри“ ЕООД до края на днешния ден. 

По повод създалото се напрежение сред местните жители от няколко населени места в област Перник, министърът на енергетиката Теменужка Петкова разговаря днес с представители на концесионера и ги запозна с получено вчера в министерството писмо от Общинската служба по земеделие Перник.

От него става ясно, че в момента службата извършва проверка във връзка с уреждане на статута на земите, засегнати от добива.

До изясняването на въпроса и произнасянето на компетентните органи нови площи не трябва да бъдат засегнати, изрази своето категорично мнение Петкова.

Тя изиска от концесионера информация за предприетите от него действия по уреждане на статута на земите.

По време на срещата представителите на „Мин индъстри“ информираха, че от общо 170 дка земеделски земи, концесионерът е закупил около 120 дка в съсобственост. Придобиването на останалата част е възпрепятствано от множеството собственици на парцелите, част от които не могат да бъдат открити.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още