IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борислав Владимиров: Твърд Brexit ще донесе кратка рецесия в Англия и Европа

Според инвеститора със сигурност ще има изтичане на бизнес и хора, които в момента са базирани в Лондон

16:10 | 09.04.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Ден преди британският премиер Тереза Мей да се изправи пред извънредното заседание на Европейския съвет в опит да получи втора отсрочка за Brexit, несигурността тегне над континента, а последствията остават неясни. Продължаващата несигурност около Brexit дърпа икономиката на страната надолу. Tова мнение изказа пред международния редактор на Bulgaria ON AIR Лилия Мустакова независимият инвеститор Борислав Владимиров. 

Той каза още, че има несигурност, свързана и с финансовите пазари, тъй като около 18% от вътрешния и 8% от общия износ на Европа е към Англия.

Въпреки че Brexit не е приключен, Великобритания вече понесе икономически удар. Редица компании напуснаха Острова. Според инвеститора със сигурност ще има изтичане на бизнес и хора, които в момента са базирани в Лондон.

Това не означава, че Великобритания ще остане без партньори. Владимиров смята, че тя ще остане привлекателна за международните инвеститори не само в сферата на финансите, но и в тази на технологиите и научните изследвания.

"Смята се, че при твърд Brexit паундът може да отслабне до съотношение 1:1 към еврото. Разбира се, не мисля, че такова съотношение ще бъде задълго, защото Англия ще стане атрактивна относно инвестиции в акции, финансови инструменти и недвижимо имущество", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Въпреки непрестанните опити и усилия от страна на Брюксел и Великобритания вероятността за Brexit без сделка остава голяма.

Според Борислав Владимиров подобен резултат може да доведе до финансова рецесия в британската и европейската икономика, но ако се стигне до криза, тя няма да продължи дълго.

Вижте повече във видео материала!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още