Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европроекти

Общини ще теглят безлихвени заеми за спечелени земеделски проекти

Населените места с проекти по ПРСР са с малък бюджет и приходи

Общини ще теглят безлихвени заеми за спечелени земеделски проекти

Снимка: Архив Ройтерс

Общини ще теглят безлихвени заеми при спечелени проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 - 2020 г. Днес Министерският съвет прие Постановление за условията и реда за отпускане на временни безлихвени заеми от централния бюджет по бюджетите на общините, съобщи пресслужбата на кабинета. 

Още по темата

В съобщението се уточнява, че общините изпълнители на проекти по ПРСР са с малък бюджет и приходи. Те са силно затруднени да осигуряват собствени средства за междинните и окончателни плащания към изпълнителите, преди подаването на заявките за плащане от фонд „Земеделие“.

Временните безлихвени заеми ще могат да се отпускат на общини с одобрени проекти по ПРСР, които са сключили договор с Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. Необходимо е общините да нямат и задължения към ДФЗ, освен ако е допуснато разсрочване.

С друго Постановление правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Държавен фонд „Земеделие“ за 2018 г. в общ размер до 20 750 000 лв. Средствата са необходими за извършване на плащания за финансиране на разходи за ДДС на общини по одобрени за подпомагане проекти по ПРСР и Програмата за морско дело и рибарство.

По статията работи: Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европроекти
Какви са перспективите пред Дунавската стратегия?